2014. 03. 01.

Hol tankolhatunk?

Magyarország nem áll túl jól a közforgalmú CNG kutak vonatkozásában, ez köztudott, de mi a helyzet külföldön? 

CNG EUROPE logo
http://cngeurope.com/ oldal tanulságos adatokkal szolgál. Azon nem lepődünk meg, hogy Németországban és Itáliában szinte minden utcasarkon akad egy kút, az viszont érdekes, hogy Csehországban 47, Szlovákiában 10, Szerbiában 8, sőt, még a Moldvai Köztársaságban is 11 kút várja az autósokat.

Az árak is tanulságosak, Ausztriában 1,03, Belgiumban 0,93 euró egy kilogramm földgáz, míg például Franciaországban 1,26, Finnországban pedig 1,34 euró ugyanez. A budapesti kút 345 Ft-os ára átlagos, 300 Ft / EUR árfolyamon számítva 1,15 lenne, azaz valahol nagyjából a nyugat európai átlag környékén mozog, azonban meghaladja a cseh, a bolgár, sőt még az olasz átlagárat is.

Az oldal üzemeltetői kínálnak egy offline térképpel is rendelkező Androidos CNG kút térképet is, mely alkalmazás ugyan kissé buta, de semmiképpen sem haszontalan. Több hátránya mellett a legfőbb az, hogy a térképek letöltése borzasztó lassú, és ha véletlenül kilépünk eközben a programból a letöltés megszakad, és kezdhetjük elölről az egészet. Ennek ellenére az adatbázis egészen jó, úgyhogy a progi önmagában véve ajánlható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése